צריכים עזרה עם פטנט? עו"ד יריב קדם - היי-טק, סטארט-אפ וקניין רוחני //

יש לכם רעיון לסטארט-אפ? פנו לעו"ד לענייני פטנטים וזכויות יוצרים

יש לך רעיון טכנולוגי, תעשייתי, או רעיון לאפליקציה? אם יש לך כוונה לצאת בקרוב לדרך הארוכה להקמת סטארט-אפ, אתה צריך יועץ משפטי שמבין בפטנטים, בזכויות יוצרים וכן בקניין רוחני בכלל, כזה שגם יכול להתוות עבורך את האסטרטגיה המשפטית כולה מהרגע הראשון, ורצוי עם נסיון משפטי ועסקי עולה על 20 שנה בליווי סטארטאפים כל הדרך משלב הרעיון…. במקרה (או שלא), הגעת למקום הנכון. פנה אלינו לקביעת פגישת ייעוץ ראשונית.

הגנה על קניין רוחני אפליקציה

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך






    יריב קדם, עו

    יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.

    בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

    BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

    קרא עוד >>


    • מעל 25 שנות ליווי חברות הייטק וסטארטאפים
    • נסיון וידע משולב- משפטי, עסקי, טכנולוגי
    • ייעוץ לחברות פיתוח, שירותי ענן, והייטק
    • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון

    התשובה לשאלות הללו היא לבחור בעורך הדין שנתן פתרונות לטכנולוגיות, אפליקציות וסטארט-אפים מסוגים שונים. עורך דין כזה בקיא בהגנות המשפטיות הרלבנטיות בהקמת סטארט-אפים ובליווי יזמים.

    עורך דין פטנטים וזכויות יוצרים יעשה את כל הדרוש לרישום הקניין הרוחני של המיזם שלך ע"י פטנטים, זכויות יוצרים וזכויות קניין רוחני אחרות, יקים את הסטארט אפ שלך ויספק לך ליווי והגנה משפטית שוטפת לכל אורך הדרך, יפתח עבורך דלתות לבעלי מקצוע טכנולוגיים, יועצים עסקיים, משקיעים, יפנה אותך לקבל מימון מדינה ולמעשה יהווה לא רק היועץ המשפטי שלך אלא גם מנטור אסטרטגי.

     מנטור אסטרטגי לסטארט-אפ

     חשוב להבין: בפניך עולם לא פשוט. עולם של יריבויות, של סיכונים רבים, ושל עלויות גבוהות. סכומי כסף גדולים מונחים כאן על הכף, ורגישות רבה כיצד להפוך אותם לשווי טכנולוגי ועסקי מוגן משפטית על בסיס בינלאומי, ובעיקר אבני דרך שאינן ידועות לך וכיצד בכלל להתחיל. בין אם אין לך כל ניסיון בתחום ובין אם כבר 'שחית' בו כמה פעמים, חשוב שיהיה לצדך מישהו שמבין עניין. אדם עם ניסיון רב ובעל קשרים במקומות הנכונים- גם משפטית, גם טכנולוגית וגם עסקית.

     עו"ד לסטארטאפים לא רק ירשום זכויות קניין רוחני וינסח עבורך חוזים והסכמים שונים: הוא ייעץ לך, יכוון אותך, יתמוך בך וידאג לביצוע הצעדים הנכונים בסדר הנכון. ולא פחות חשוב מזה: הוא יוכל להגיד לך מה לא לעשות. בעולם העסקים של היום, יש לכך חשיבות רבה.

    עורך דין שליווה בחייו לא מעט יזמים וכבר 'ראה דברים', כמו שנהוג לומר, הוא היד המכוונת שלך. הכתף התומכת שתהיה שם לצדך ותדאג – אין דרך אחרת להגיד את זה – להימנע משטויות…

    כמי שמלווה סטארטאפים לכל אורך הדרך משלב הרעיון יש לך את הפריבילגיה גם לקבל מידע יקר מפז – מפת דרכים של הסטארט אפ. מפה כזו היא עתירת ידע וקשרים, החל מהכוונה לקבל מימון מדינה, ייעוץ עסקי, הפניה לממציאים שיעשו לך את העבודה הטכנולוגית הדרושה כדי שהפטנט יירשם על שמך, וכלה בחברת הנדסה לפיתוח אב טיפוס טכנולוגי, או חברת פיתוח לאפיון, עיצוב ותכנות האפליקציה המיישמת את הרעיון שלך ועוד.

     עו"ד לסטארטאפים מהרגע הראשון – מדוע זה חשוב כל כך?

     עורך דין לענייני סטארטאפים כגון סטארטאפים לטכנולוגיות או לאפליקציות יכול לסייע לך בשלל האתגרים הקשורים לסטארטאפ שלך, כבר מהצעד הראשון . הנה כמה מהסוגיות המהותיות שבהן הוא יוכל לתת לכם מענה:

    • פטנט רשום והגנה בזכויות יוצרים! ברבים מהמקרים ניתן לשלב הגנות קניין רוחני ובכך להשיג את היתרונות של האמצעים השונים של הקניין הרוחני שכן לכל סוג הגנה תכונות אחרות. יזמים ממהרים להגיש בקשה לרישום פטנט על האפליקציה שלהם, מבלי לבחון את האפשרות להגנת זכויות יוצרים. כך למשל, ההגנה על אפליקציה היא בזכויות יוצרים ולעיתים במדגם/עיצוב רשום, כאשר הסיכוי שפטנט הוא ההגנה הנכונה לאפליקציה קטן (אף שאפשרי בחלק מהמקרים). בדרך זו הם מבזבזים זמן רב וסכומי כסף גדולים, לחינם. בנוסף, כאשר לרעיון טכנולוגי יש פוטנציאל פטנט, יש לבצע בדיקה מקדמית מקצועית כדי לוודא אם יש או אין כזה כבר במדינה כלשהי בעולם, ולא להשקיע ממון רב בכיוון אבוד מראש. לכן עורך דין הבקיא לא רק בזכויות קניין רוחני באופן כללי אלא גם בתחום הפטנטים ידע בדיוק איזו הגנה מתאימה לסטארטאפ שלכם ויחסוך לכם לא מעט כאבי ראש, זמן וכסף.
    • עבודה מול אנשי מקצוע חיצוניים: רוב רובם של היזמים ייאלצו להיעזר בשירותיהם של אנשי מקצוע חיצוניים כדי ליצור את אב הטיפוס של המוצר או האפליקציה שלהם, מה שקרוי MVP (Minimum Viable Product). ממציאים, מתכנתים, מעצבי מוצר, מעצבים גראפיים, חברות הנדסה, חברות פיתוח, אנשי שיווק – כל אלו נחשבים בדרך כלל חלק בלתי נפרד מה'חבילה'. עורך דין טכנולוגיות, אפליקציות וסטארט-אפ צמוד ידאג שתתנהלו מולם נכון, כך שתשמרו על האינטרסים שלכם כל הדרך משלב הרעיון
    • מימון: אחד הדברים החשובים ביותר בעולם הסטארט-אפים הוא מימון. עורך דין לטכנולוגיות, אפליקציות וסטארט אפים שמכיר את העולם הזה היטב, יוכל לסייע לכם בגיבוש הראייה לעתיד של המימון, גיבוש מדיניות ברורה מול המשקיעים, ניסוח תקנון חברה שיחייב את כל השותפים בהווה ובעתיד, ובדרכים לקבלת מימון מדינה, או בקשות למדען הראשי.
    • ליווי משפטי שוטף: במהלך חיי הסטארט-אפ יש צורך לעשות שימוש תדיר בכלים משפטיים מגוונים: בנוסף להגנת קניין רוחני יש להקים חברה עם תקנון חברה מתאים, הסכמים שונים כהסכמים לייעוץ, ליווי ממציא, אפיון טכני, עיצוב מוצר, מיתוג הסכם מייסדים, הסכם פיתוח, ועוד.

    משרד עו"ד יריב קדם למשפט מסחרי וטכנולוגי, עם התמחות בקניין רוחני

     עם נסיון עתיר של יותר מעשרים שנה בליווי חברות וסטארט אפים, נוכל לסייע לך החל מהרגע הראשון בהגנת פטנטים וזכויות יוצרים וגיבוש אסטרטגי של אבני הדרך שנכון לך לעשות עם המיזם שלך. יש לנו גם את הסביון וההבנה לבנות לך את מפת הדרכים הנכונה עבורך, וללכת עמך יד ביד לכל אורך הדרך המשפטית והאסטרטגית משלב הרעיון.


    מן התקשורת

    ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

    מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

    ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

    שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

    איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

    איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

    צור קשר