מרעיון לאקזיט - עו''ד הייטק יריב קדם //

אייקון, משפט מסחרי, השקעות ומיזוגים
מרעיון לאקזיט

איך הופכים רעיון לאקזיט? בתהליך שכולל 18 שלבים אנו מלווים ומסייעים ליזמים להפוך רעיון לסטארט-אפ ולממש אותו בעסקה אסטרטגית או אקזיט מלא בתחומי חדשנות רבים כמו מכשור רפואי, אפליקציות, שילובם ב IOT, תעשייה חכמה (Idustry 4.0), פיננסים (FinTech), טכנולוגיות מים (WaterTech), אינטליגציה מלאכותית (AI), מציאות מדומה (VR), מציאות רבודה (AR) ועוד.

אקזיט הוא שם כולל למימוש רעיון, בדרכים משפטיות-עסקיות שונות כגון מיזוג,  רכישה, עסקאות אסטרטגיות ושיתופי פעולה עם חברות ותיקות אשר מחפשות בסטארט-אפ את אותה חדשנות שתאפשר הם לצמוח, להתייעל, להגדיל הכנסות, לצמצם הוצאות, להדביק את התחרות ולנצח אותה.

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך





    קרא עוד
    עבודה ללא דאגות
    יריב קדם, עו

    יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.

    בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

    BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

    קרא עוד >>


    • מעל 25 שנות ליווי חברות הייטק וסטארטאפים
    • נסיון וידע משולב- משפטי, עסקי, טכנולוגי
    • ייעוץ לחברות פיתוח, שירותי ענן, והייטק
    • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון

    אקזיט למוצר 

    באקזיט לסטארטאפ למוצר טכנולוגי מוגן פטנט, איננו זקוקים בהכרח למוצר קיים. האקזיט יכול להתבצע לגבי זכויות הקניין הרוחני של המוצר המתוכנן שיהיו בדרך כלל פטנט על החדשנות הטכנולוגית ואולי גם מדגם על עיצוב חיצוני חדש או מקורי, וכן לגבי הידע הנלווה.

    אקזיט לאפליקציה

    אקזיט לאפליקציה דומה מאד לאקזיט למוצר טכנולוגי, אלא שהקניין הרוחני המוגן יתייחס לזכויות יוצרים, ולעיתים רחוקות גם לפטנט. באמצעי להגנה בזכויות יוצרים הוא פורמט זכויות יוצרים בינלאומי.

    הליך גילוי נאות (Due Diligence)

    הליך גילוי נאות משמעותו שהסטארטאפ חייב לגלות לחברה רוכשת או משקיע פרטים מהותיים שיכולים להשפיע על העסקה והשווי שלה. בהליך זה מופעל שיקול דעת מה הם הנושאים והפרטים המהותיים שיש לחשוף בעסקה. אנו מלווים סטארט-אפים שמבקשים להרכש או להתמזג לחברה ולהיפך, חברות שמבקשות לרכוש או למזג לתוכן סטארט-אפים.

    אקזיט – הדרך למימוש הרעיון

    אנו מלווים חברות וסטארטאפים החל משלב הרעיון והקמת הסטארט-אפ ומייעצים על הדרך המשפטית הנכונה לממש את האקזיט.

    מטרת האקזיט מבחינת היזמים הינה מימוש זכויותיהם הכלכליות בסטארט-אפ, אולם המסלול יכול שישתנה, כגון בהעברת כספים ישירות לבעלי המניות בסטארט-אפ, או לחילופין לסטארטאפ שיחלק דיבידנד.

    יתכן שבמקום תמורה כספית מהחברה הרוכשת, יקבלו היזמים תמורה במניות או אופציות בחברה הרוכשת. יתכן גם שילוב של שתי המטרות באופן שהחברה הרוכשת מקבלת חלק ממניות הסטארט-אפ תמורת השקעה במיזם, וחלק נוסף מהמניות כנגד תשלום תמורה לבעלי המניות. שאלה נוספת היא מה גורל הסטארטאפ – האם האישיות המשפטית של הסטארטפ תשאר בעינה על שלל זכויותיה, התחייבויותיה וחובותיה, או תיעלם בהליך המיזוג. לסוגיות אלו יש השלכות מס משמעויתיות שיש לקחת בחשבון.

    הלקוחות שלי

    דייסון ISM applab logo cims logo cafe cafe logo BAE logo abloy Jober HAMLET getty site la tweez site pandoor site

    צור קשר